Automationsingenjör – ett framtidsyrke

Vilka karriärmöjligheter har du som automationsingenjör? Jag har haft en del diskussioner med olika kollegor om vilken roll automationsingenjörer bör spela i framtidens företagskoncept. Det mesta handlar om att det finns ett stort behov av automationsteknologi, men också otillräcklig produktutveckling på flertalet håll.

En av de många frågorna som ställs är om vilken karriärmöjlighet man har och vad man kan förvänta sig.

Automationen har blivit en viktig del i arbetet som produktionsingenjör. Ibland kan dock automatiseringsgraden vara lägre än den borde eller så finns inga möjligheter att redan idag automatisera hela processen. Det innebär inte att du inte kan få nya kunskaper och utveckla dig själv

Automationsingenjören är förmodligen den person som jobbar hårdast med att skapa effektiva system och flöden en processanläggning.

Tillit Engineering erbjuder därför ofta jobb för dig som vill vara med om framtidens automationer. Läs gärna mer på vår karriärsida om vilka lediga jobb som finns just nu.

Du kan också läsa mer information om vårt förtroendeavtal och hur vi har specialiserat oss och utvecklat verktyg att bygga ett förtroendebaserat konsultbolag.