Några ord om Distributed control systems (DCS) och DCS programmering

Medan världen fortsätter utvecklas och det är så många som startar nya verksamheter har innovationen i produkter och service aldrig varit så hög. Det här borde vara en av de häftigaste perioderna genom historien, men även med all den energin måste vi vara säkra på att de med ansvar för att utveckla nya system har tillgång till kvalitetsinformation som de lätt kan förstå, applicera och bemästra.

Distributed Control System hanterar automationen av ett helt industriellt system som en enda enhet. Det är tänkt att behålla kontrollen av alla aktiviteter i en industriell miljö. Från brandalarm till förflyttning av råmaterial. DCS programmering kan spela en stor roll i olika processanläggningar, som vattenkraftanläggningar, kärnkraftreaktor, kemisk produktion och mycket mer, där det kan innebära en onödig risk för mänsklig arbetskraft att befinna sig.

Ett helt distribuerat kontrollsystem är ett system som sänder signal till andra system och utrustning, monterar och kontrollerar alla delar i energiprocessen som kol, brännare, värmeväxlar och aktiverar automatiskt. DCS programmering har en bredare mening men alla följer samma grundläggande principer för rätt design.

DCS är en av de vanligaste automationslösningarna i vår bransch. Den tillhandahåller ett enkelt och intuitivt interface för att samla och bearbeta data från olika källor som sensorer, kontrollörer, etc.

Läs gärna mer om vad våra konsulter inom automation kan bidra med till just ditt projekt.